Γεμιστό κοτόπουλο

Γεμιστό κοτόπουλο

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά Για 4 άτομα
Rating (0 votes)

My rating

Γεμιστό κοτόπουλο

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά Για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου ανοιγμένα στη μέση (στυλ πορτοφόλι)
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης σε λάδι
  • 8 φέτες καπνιστό ζαμπόν
  • 200 γραμμάρια Castello Danablu
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 12 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. φρέσκια ρόκα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι

Εκτέλεση

Με ένα μυτερό μαχαίρι ανοίγετε τα φιλέτα κοτόπουλο παράλληλα. Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στη συνέχεια στρώνετε με τα υλικά της γέμισης: μια πιπεριά Φλωρίνης, 2 φέτες καπνιστό ζαμπόν σε κάθε φιλέτο και τέλος 50 γραμμάρια Castello Danablu κομμένο σε μεγάλα κομμάτια σε κάθε φιλέτο. Τυλίγετε τα φιλέτα σφιχτά σε ρολό και δένετε με σπάγκο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα ρολά του κοτόπουλου με 2 κουταλιές ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια τοποθετείτε τα ρολά κοτόπουλου σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ◦C για 15-20 λεπτά. Αφήνετε τα ρολά να κρυώσουν για λίγα λεπτά και τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Σερβίρετε στα πιάτα με λίγη ρόκα και τοματίνια, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ξύδι.