Βασιλόπιτα με Lurpak

Βασιλόπιτα με Lurpak

Rating (0 votes)

My rating

Βασιλόπιτα με Lurpak

  • 260 γρ. πορτοκάλια πούλμπα
  • 250 βούτυρο λιωμένο Lurpak
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 5 αυγά
  • 13 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Παίρνουμε 2-3 πορτοκάλια τα πλένουμε και τα βράζουμε για μία ώρα. Τα κόβουμε σε κομμάτια αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο Lurpak, κτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα τσέρκι υψηλό διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.