Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά. Χρόνος ψησίματος 55-60 λεπτά Για ταψί 26 εκ.
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/--lurpak/

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια, την μαστίχα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής τα αβγά με το γάλα και το πόρτο. Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα των αβγών σε αυτό του βουτύρου μέχρι τα υλικά να ανακατευτούν καλά και το μείγμα να είναι αφράτο στην όψη. Στη συνέχεια προσθέτετε με την βοήθεια ενός κουταλιού το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ έχοντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Αδειάζετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180Ο C για 55-60 λεπτά, όταν δοκιμάζετε να βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο της βασιλόπιτας πρέπει να βγαίνει στεγνή. Για να προσθέσετε φλουρί δημιουργείτε μια μικρή σχισμή με την μύτη ενός μαχαιριού στην βάση της βασιλόπιτας όταν έχει κρυώσει.
Συμβουλές

* όλα τα υλικά του ψυγείου πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά

Βούτυρο
320 γραμμάρια
Ζάχαρη άχνη
210 γραμμάρια
Ξύσμα απο πορτοκάλια (απο 1 μεγάλο πορτοκάλι)
2 δόσεις βανίλια
Μοσχοκάρυδο
1 γραμμάριο
Σκόνη μαστίχα
1 πρέζα
4 μεσαία αυγά
Γάλα
65 ml
Πόρτο
30 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
430 γραμμάρια
Μπέικιν πάουντερ
8 γρ.
Φιλέ αμύγδαλο για πασπάλισμα
2 κουταλιές