Μελομακάρονα με LURPAK LIGHTER SOFT με ελαιόλαδο

Μελομακάρονα με LURPAK LIGHTER SOFT με ελαιόλαδο

Χρόνος προετοιμασίας: 40’ , Χρόνος ψησίματος: 30’
Rating (0 votes)

My rating

Μελομακάρονα με LURPAK LIGHTER SOFT με ελαιόλαδο

Χρόνος προετοιμασίας: 40’ , Χρόνος ψησίματος: 30’

Υλικά για τα μελομακάρονα:

  • 430 γρ. Lurpak Lighter Soft με ελαιόλαδο (λιωμένο)
  • 1,2 κιλά αλεύρι
  • 400 γρ. απο χυμό πορτοκάλι
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • του γλυκού σόδα
  • κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλια

Υλικά για το σιρόπι:

  • 500 γρ. νερό
  • 700 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στα 2
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 100 γραμμάρια μέλι
  • καρύδια χοντροκομμένα
  • μέλι για το μέλωμα

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας. Βάζουμε στη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρουμε. Ρίχνουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ: Λιώνουμε το Lurpak Lighter Soft με ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.. Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε απαλά το ανακάτεμα με το χέρι από το κέντρο προς τα έξω έτσι ώστε να μην «κορδώσει» η ζύμη (δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα για να μη σφίξει). Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα και περνάμε τη μια επιφάνειά τους σε τρίφτη. Τα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά περίπου έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα. Μόλις βγουν από το φούρνο ζεστά τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι. Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε για 1 λεπτό περίπου. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε σίτα να στραγγίξουν. Σε μια πιατέλα βάζουμε λίγο μέλι και χοντροκομμένο καρύδι. Τοποθετούμε σε μια σειρά τα μελομακάρονα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές.