Πάστα Φλώρα Light

Πάστα Φλώρα Light

Rating (1 votes)

My rating

Πάστα Φλώρα Light

Συνταγή για 12 μερίδες

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γραμμάρια βούτυρο Lurpak light απο το ψυγείο
  • 1 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα απο 1 λεμόνι
  • 200 γρ. μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη της αρεσκείας σας

Υλικά για το κραμπλ

  • 120 γρ. φυστίκια Αιγίνης σε σκόνη
  • 120 γραμμάρια βούτυρο Lurpak light, παγωμένο και τεμαχισμένο σε κομμάτια
  • 120 γραμμάρια αλεύρι
  • 120 γρ. ζάχαρη καστανή
  • ξύσμα απο 1/2 λεμόνι
  • ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός της μαρμελάδας στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τ τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. κρατώντας λίγη από τη ζύμη για τις ραβδώσεις της επιφάνειας και τη βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει. Απλώνουμε πάνω από την ζύμη τη μαρμελάδα αφήνοντας κενό 1 εκ. περιφερειακά. Απλώνουμε πάνω από αυτό το κράμπλ με τα δάχτυλα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45-50 λεπτά. Εκτέλεση για το κραμπλ: Στο μίξερ ομογενοποιούμε όλα τα υλικά μαζί και κάνουμε ένα ζυμάρι.