Ταλιατέλες με Castello Danablu, κολοκυθάκια και τόνο

Ταλιατέλες με Castello Danablu, κολοκυθάκια και τόνο

Rating (0 votes)

My rating

Ταλιατέλες με Castello Danablu, κολοκυθάκια και τόνο

  • 150 γρ. μπλέ τυρί Castello Danablu
  • 350 γρ. ταλιατέλες
  • αλάτι,μαύρο πιπέρι
  • 2 κρεμμύδι
  • 2 κολοκυθάκια
  • 200 γρ. τόνο σε νερό
  • 4 λιαστές ντομάτες σε λάδι
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 6 μαύρες ελιές
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες (όπως οι ταλιατέλες). Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε λωρίδες και το βασιλικό και τις ελιές σε μικρά κομμάτια. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Θρυμματίζουμε το Castello Danablu. Κόβουμε το κρεμμύδι. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε βούτυρο Lurpak, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα τσιγαρίζουμε για περίπου 3 λεπτά, και στη συνέχεια τις λιαστές ντομάτες, το βασιλικό και τις ελιές, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Στραγγίζουμε καλά τις ταλιατέλες, τις ανακατεύουμε με μία κουταλιά της σούπας Lurpak, προσθέτουμε το μίγμα με τα κολοκυθάκια και τις λιαστές ντομάτες , το Castello Danablu και τον τόνο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.