Παστίτσιο με μανιτάρια

Παστίτσιο με μανιτάρια

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef Στον Αέρα
Rating (0 votes)

My rating

Παστίτσιο με μανιτάρια

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef Στον Αέρα

  • 400 γρ. πένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Lurpak
  • 150 γρ. άσπρα μανιτάρια
  • 150 γρ. μανιτάρια portobello
  • 150 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 150 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Lurpak
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 100 γρ. τυρί Αrla Αυθεντικό Regato
  • 1/4 κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες, μέχρι να γίνουν al dente, έπειτα τις στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε. Κόβουμε όλα τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα πορτομπέλο και τα πλευρώτους σε πολύ μικρά κομμάτια, σαν κιμά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σωτάρουμε το μείγμα μανιταριών καλά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε τα μανιτάρια να σιγοβράσουν, για 7-8 λεπτά.

Για την Μπεσαμέλ

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα δύο υλικά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε, συνεχόμενα, με ένα σύρμα. Όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα κρόκο αβγού, λίγο μοσχοκάρυδο, το τριμμένο regato, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας γρήγορα και έντονα, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.