Παστίτσιο με μανιτάρια

Παστίτσιο με μανιτάρια

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef Στον Αέρα
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/--12345678910111213141516/

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες, μέχρι να γίνουν al dente, έπειτα τις στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε. Κόβουμε όλα τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα πορτομπέλο και τα πλευρώτους σε πολύ μικρά κομμάτια, σαν κιμά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σωτάρουμε το μείγμα μανιταριών καλά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε τα μανιτάρια να σιγοβράσουν, για 7-8 λεπτά.
Για την Μπεσαμέλ
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα δύο υλικά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε, συνεχόμενα, με ένα σύρμα. Όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα κρόκο αβγού, λίγο μοσχοκάρυδο, το τριμμένο σκληρό τυρί, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας γρήγορα και έντονα, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.

Υλικά

Πένες
400 γρ.
Της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Της σούπας βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές
Άσπρα μανιτάρια
150 γρ.
Μανιτάρια portobello
150 γρ.
Μανιτάρια πλευρώτους
150 γρ.
1 κρεμμύδι
1
Σκόρδο
1 σκελίδα
Κόκκινο κρασί
100 ml
Σάλτσα ντομάτας
150 γρ.
Αλάτι
Πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
Της σούπας βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
250 γρ. γάλα
1 κρόκο αυγού
Arla Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί
100 γρ.
1/4 κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι