Κρεατότουρτα με αρνί

Κρεατότουρτα με αρνί

Rating (2 votes)

My rating

Κρεατότουρτα με αρνί

Για τη ζύμη

  • 820 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 480 ml ζωμός απο κρέας
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό αρνί μπούτι, κομμένο σε μπουκιές
  • 3 κουταλιές βούτυρο Lurpak
  • γρ. ξινομυζήθρα
  • 200 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί τριμμένο
  • 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Τοποθετείτε σε μία μεγάλη καταρόλα το κρέας και νερό μέχρι να το σκεπάσει και να το καλύψει 3-4 δάχτυλα. Βράζετε το αρνί για 35-40 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το σουρώνετε και κρατάτε τον ζωμό. Για την ζύμη τοποθετείτε 480 ml από τον ζωμό του κρέατος σε έναν δοσομετρητή και προσθέτετε τηνν ξερή μαγιά, ανακατεύοντας καλα για να διαλυθεί. Στο κάδο του μίξερ τοποθετείτε το αλευρι, τον ζωμό με την μαγια, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μία πολύ απάλη ζύμη. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο Lurpak και σοτάρετε το αρνι για 2-3 λεπτά. Στη συνεχεια προσθέτετε το δυοσμο, την ξινομυζηθρα και φρεσκοτριμμένο πιπερι. Αλέιφετε ένα ταψί με βούτυρο και τοποθετείτε την μισή ζύμη, να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Απλώνετε την γέμιση πάνω στην ζύμη, πασπαλίζετε με το σκληρό τυρί Δανίας Arla και την καλύπτετε με την υπόλοιπη ζύμη. Αλέιφετε από πάνω με λιωμένο βούτυρο Lurpak και πασαπλίζετε με το σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 50-55 λεπτά.