Ριζότο με μανιτάρια

Ριζότο με μανιτάρια

Rating (0 votes)

My rating

Ριζότο με μανιτάρια

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο (70-80 γραμμάρια)
  • κιλό ρύζι Arborio για ριζότο (μπορούμε να βάλουμε και ρύζι Καρολίνα)
  • 150 γρ. Βασιλομανίταρα
  • 100 ml κρασί
  • 1300 ml νερό
  • 1 κύβος κοτόπουλου
  • 80 γραμμάρια βούτυρο Lurpak

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μανιτάρια στο νερό για μια ώρα περίπου. Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Στύβουμε πολύ καλά τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε (όχι όμως σε πολύ μικρά κομμάτια). Τον ζωμό που έχουν δημιουργήσει τα μανιτάρια τον τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας τον κύβο κότας και αφήνετε να πάρει μια βράση. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και αφού έχει ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε μία με δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Βάζουμε στο τηγάνι το μισό κρεμμύδι από αυτό που έχουμε ψιλοκόψει και τα μανιτάρια. Τα μανιτάρια χρειάζονται καλό ανακάτεμα για να εξατμιστεί το νερό που έχουν από τη φύση τους, προσθέτοντας αλάτι. Τα ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανά και τα βγάζουμε από το τηγάνι. Βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά βούτυρο στα μανιτάρια να λιώσει για να αποκτήσουν γεύση. Στο τηγάνι μας βάζουμε πάλι μία με δύο κουταλιές ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε πρώτα το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μετά το σκόρδο. Όταν μαλακώσουνε προσθέτουμε το ρύζι. Πριν στεγνώσει ρίχνουμε το κρασί για σβήσιμο. Όταν εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε κουταλιά – κουταλιά το ζωμό προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Κάθε φορά που το ρύζι πάει να στεγνώσει προσθέτετε μια κουταλιά ζωμό. Χρειάζεται 20 – 23 λεπτά για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Βγάζουμε το ρύζι πριν στεγνώσει τελείως αφού το έχουμε δοκιμάσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα 80 γραμμάρια βούτυρο και σερβίρουμε με λίγη παρμεζάνα κομμένη σε φλοίδες.