Τάρτα με μπρόκολο

Τάρτα με μπρόκολο

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 40 λεπτά Χρόνος ψησίματος: περίπου 20 λεπτά στους °C 200 Συνοδεύεται με: 150γρ ζαμπόν σε λεπτές φέτες και 600γρ.
Rating (4 votes)

My rating

Τάρτα με μπρόκολο

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 40 λεπτά Χρόνος ψησίματος: περίπου 20 λεπτά στους °C 200

Συνοδεύεται με: 150γρ ζαμπόν σε λεπτές φέτες και 600γρ.

Για τη ζύμη:

  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak Lighter Soft
  • 175 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • κουταλιά της σούπας νερό

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. μπρόκολα σε μικρά κομμάτια
  • 200 ml νερό
  • 250 ml αποβουτυρωμένο γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα απο φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 συσκευασία τριμμένο τυρί Arla Mozzarella

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Κόβουμε το Lurpak Lighter Soft σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Προσθέτουμε νερό και πλάθουμε τη ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε φόρμα για τάρτες (διαμέτρου 23εκ περίπου) σηκώνοντας τη στις άκρες. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Στην συνέχεια την βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου. Γέμιση: Βράζουμε το μπρόκολο σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά περίπου. Στραγγίζουμε καλά το μπρόκολο σε σουρωτήρι. Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και προσθέτουμε το μπρόκολο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και μισή συσκευασία από το τριμμένο τυρί Arla Finello μοτσαρέλλα. Απλώνουμε τη γέμιση στην ζύμη και ψήνουμε την τάρτα στο κέντρο του φούρνου για περίπου 20 λεπτά. Απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί στην τάρτα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Συνοδεύεται με: 150γρ ζαμπόν σε λεπτές φέτες και 600γρ. μαριναρισμένα λαχανικά, π.χ. καρότα, φασόλια, κρεμμύδια