Πανακότα με τυρί Castello

Πανακότα με τυρί Castello

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά για 6 άτομα
Rating (1 votes)

My rating

Πανακότα με τυρί Castello

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά για 6 άτομα

  • 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla (36% λιπαρά)
  • 100 γρ. γάλα φρέσκο
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνη (15γρ.)
  • 300 γρ. τυρί Castello Danablu

Υλικά για τη σως:

  • 300 γραμμάρια μέλι
  • 50 γρ. νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι τριών ειδών (άσπρο/μαύρο/κόκκινο)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα με το γάλα και τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε συχνά, προσθέτοντας και το Castello Ομογενοποιούμε με μπλέντερ χειρός. Μόλις η κρέμα κρυώσει, τη σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και τ’ αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ: Ανακατεύουμε το μέλι με το νερό χλιαρό, προσθέτουμε τα πιπέρια και με αυτό σερβίρουμε την πανακότα.