Ρολό γαλοπούλας με Castello Danablu

Ρολό γαλοπούλας με Castello Danablu

Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά στους 220°C
Rating (0 votes)

My rating

Ρολό γαλοπούλας με Castello Danablu

Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά στους 220°C

  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 25 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 4 στήθη απο γαλοπούλα (περίπου 100γρ. το καθένα)
  • 2 κοτσάνια σέλινο λεπτοκομμένο
  • 50 γραμμάρια καρύδια
  • 100 γρ. μπλε τυρί Castello Danablu θρυμματισμένο
  • 500 γρ. έτοιμη ζύμη
  • 1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, το βούτυρο και τηγανίζουμε τη γαλοπούλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ένα χρώμα καφέ. Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει. Τηγανίζουμε ελαφρά το σέλινο για 1-2 λεπτά και το ανακατεύουμε με τα καρύδια και το Castello Danablu. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Απλώνουμε καθένα κομμάτι πάνω σε αλεύρι και το ανοίγουμε ώστε να χωράει σε αυτό το στήθος της γαλοπούλας. Τοποθετούμε το στήθος της γαλοπούλας στην άκρη της ζύμης και βάζουμε από πάνω το σέλινο, τα καρύδια και το Castello Danablu. Στη συνέχεια τυλίγουμε τη ζύμη γύρω από τη γέμιση και κλείνουμε καλά τις άκρες με λίγο νερό. Με ένα πινέλο αλείφουμε τη ζύμη με το αυγό και τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί αφού προηγουμένως το έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε τα ρολά σε προθερμαινόμενο φούρνο στους 220°C περίπου 20 με 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.