Τσιζ Κέικ με σοκολάτα

Τσιζ Κέικ με σοκολάτα

Rating (0 votes)

My rating

Τσιζ Κέικ με σοκολάτα

Υλικά για τη βάση

  • 220 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 5 γρ. κακάο
  • 110 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
  • 30 γρ. φυστίκια Αιγίνης

Υλικά για την κρέμα

  • 600 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 130 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 130 γρ. σοκολάτα 70% κακάο
  • 150 γρ. ιταλική Μαρέγκα

Υλικά για την επικάλυψη

  • 150 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 100 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 100 γρ. Arla Φρέσκο τυρί κρέμα
  • φρούτα του δάσους για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Υλικά για την ιταλική μαρέγκα

  • 40 γρ. νερό
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. γλυκόζη
  • 3 ασπράδια αυγού

Εκτέλεση

Εκτέλεση για τη βάση

Τρίβουμε στο μπλέντερ το μπισκότο και ανακατεύουμε με το βούτυρο Lupak και το κακάο. Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. βάζουμε το μείγμα του μπισκότου πιέζοντας προς τα κάτω. Ρίχνουμε τα φιστίκια Αιγίνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση για την κρέμα

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα στους 90ο C και τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε μία ganache. Μαλακώνουμε το τυρί και ενσωματώνουμε τη σοκολάτα. Στο τέλος, προσθέτουμε την ιταλική μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Τοποθετούμε πάνω από το κρύο μπισκότο την κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί.

Εκτέλεση για την επικάλυψη

Τεμαχίζουμε τη λευκή σοκολάτα, ζεσταίνουμε την κρέμα στους 90ο C και τη ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει η σοκολάτα και φτιάχνουμε μία ganache. Μαλακώνουμε το Arla τυρί κρέμα , ενσωματώνουμε τη σοκολάτα και απλώνουμε πάνω από το γλυκό.

Εκτέλεση για την ιταλική μαρέγκα

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη έως ότου η θερμοκρασία φτάσει τους 115º C. Σ’ αυτό το στάδιο χτυπάμε τα αυγά σε μαρέγκα και συνεχίζουμε να βράζουμε τη ζάχαρη μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 123-125º C και αμέσως την αδειάζουμε σιγά-σιγά μέσα στην μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 10-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και απ’ αυτήν χρησιμοποιούμε τα 170 γρ. που χρειαζόμαστε για τη συνταγή.