Μελιτζανόπιτα με μπλέ τυρί

Μελιτζανόπιτα με μπλέ τυρί

25
Της κας Μιρέλλας Μιτουλα με tips του chef Αλέξανδρου Παπανδρέου
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/---1234567891011121314151617181920/

Εκτέλεση

  • Πλένετε, καθαρίζετε τις μελιτζάνες και σε ένα ξύλο κοπής τις κόβετε σε κύβους.
  • Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει και προσθέτετε μέσα τους κύβους της μελιτζάνας.
  • Βράζετε την μελιτζάνα για 20-25 λεπτά και μετά την σουρώνετε καλά και την αφήνετε στην άκρη.
  • Τοποθετείτε μία άλλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο Lurpak.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπερι και μόλις μαραθεί προσθέτετε μέσα τις μελιτζάνες και το μπλε τυρί Castello Danablu Arla και ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Με ένα πινέλο λαδώνετε ένα ταψί 27×37 εκ. και στρώνετε 3 χωριάτικα φύλλα λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο.
  • Απλώνετε καλά την 1/3 της γέμισης και τοποθετείτε 2 χωριάτικα φύλλα από πάνω τα οποία βουτυρώνετε με το λιωμένο Lurpak το κάθε ένα ξεχωριστά.
  • Προσθέτετε άλλο 1/3 από την γέμιση και άλλα 2 βουτυρωμένα χωριάτικα φύλλα από πάνω. Τελειώνετε με το τελευταίο 1/3 της γέμισης και κλείνετε με τα 3 τελευταία χωριάτικα φύλλα τα οποία έχετε βουτυρώσει το κάθε ένα ξεχωριστά.
  • Χαράζετε ελαφρά με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι την πίτα από πάνω σε σχήμα ρόμβου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 45-50 λεπτά.

Υλικά

10 φύλλα κρούστας χωριάτικα
1 κιλό μελιτζάνες
750 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
3 κουταλιές
Βούτυρο LURPAK
2 κουταλιές
Μπλέ τυρί Castello Danablu
100 γρ.
Αλάτι
1 πρέζα
Πιπέρι
1 πρέζα