Μπισκότα φουρνιστά με σοκολάτα

Μπισκότα φουρνιστά με σοκολάτα

Rating (0 votes)

My rating

Μπισκότα φουρνιστά με σοκολάτα

  • 125 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 15 γραμμάρια σκόνη κακάο κοσκινισμένη
  • 100 γραμμάρια βούτυρο LURPAK κομμένο σε κύβους μαλακό
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κροκός αυγού
  • 1 σταγόνα εσάνς κανέλα

Για την γέμιση

  • 100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
  • 25 γραμμάρια βούτυρο LURPAK

Εκτέλεση

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος στο ψυγείο για την ζύμη:30 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά Για 12 μπισκότα Προθερμαίνεται τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς στον αέρα. Σε μια μεγάλη μπασίνα κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο και προσθέτετε το βούτυρο Lurpak, Με τα χέρια σας ανακατεύετε και τρίβετε τα υλικά έτσι ώστε να γίνουν σαν ψίχουλα. Κοσκινίζετε από πάνω την άχνη ζάχαρη και προσθέτετε τον κρόκο του αυγού και την σταγόνα της εσάνς κανέλας. Στον πάγκο της κουζίνας ελαφριά αλευρωμένο φτιάχνετε την ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα. Στην συνέχεια το τυλίγετε σε μια πλαστική μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει. Με ένα λεπτό μαχαίρι το κόβετε σε φέτες 5mm και τοποθετείτε σε κόλλα σιλικόνης και ψήνετε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς. Στην συνέχεια τα τοποθετείτε σε μια σχάρα για 5 λεπτά μέχρι να κρυώσουν Σε ένα μπαιν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα σοκολάτα μαζί με το βούτυρο Lurpak και μόλις λίγο κρυώσει τοποθετείτε λίγη από την γέμιση σε ένα μπισκότο και προσθέτετε από πάνω άλλο ένα σαν σάντουιτς. ( Αυτή η ζύμη φτιάχνει περίπου 14-15 μπισκότα γεμιστά)