Μπισκότα φουρνιστά με σοκολάτα

Μπισκότα φουρνιστά με σοκολάτα

40
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/---12345678910111213141516171819/

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς στον αέρα. Σε μια μεγάλη μπασίνα κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο και προσθέτετε το βούτυρο Lurpak, Με τα χέρια σας ανακατεύετε και τρίβετε τα υλικά έτσι ώστε να γίνουν σαν ψίχουλα. Κοσκινίζετε από πάνω την άχνη ζάχαρη και προσθέτετε τον κρόκο του αυγού και την σταγόνα της εσάνς κανέλας.
  • Στον πάγκο της κουζίνας ελαφριά αλευρωμένο φτιάχνετε την ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα.
  • Στην συνέχεια το τυλίγετε σε μια πλαστική μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
  • Με ένα λεπτό μαχαίρι το κόβετε σε φέτες 5mm και τοποθετείτε σε κόλλα σιλικόνης και ψήνετε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς. Στην συνέχεια τα τοποθετείτε σε μια σχάρα για 5 λεπτά μέχρι να κρυώσουν
  • Σε ένα μπαιν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα σοκολάτα μαζί με το βούτυρο Lurpak και μόλις λίγο κρυώσει τοποθετείτε λίγη από την γέμιση σε ένα μπισκότο και προσθέτετε από πάνω άλλο ένα σαν σάντουιτς. ( Αυτή η ζύμη φτιάχνει περίπου 14-15 μπισκότα γεμιστά)

Υλικά

Αλεύρι κοσκινισμένο
125 γρ.
15 γραμμάρια σκόνη κακάο κοσκινισμένη
Βούτυρο LURPAK κομμένο σε κύβους μαλακό
100 γραμμάρια
Ζάχαρη άχνη
50 γραμμάρια
1 κροκός αυγού
1 σταγόνα εσάνς κανέλα
Για την γέμιση
Κουβερτούρα σοκολάτα
100 γρ.
Βούτυρο LURPAK
25 γραμμάρια