Φιλετίνια γαλοπούλας στην γκριλιέρα

Φιλετίνια γαλοπούλας στην γκριλιέρα

Rating (0 votes)

My rating

Φιλετίνια γαλοπούλας στην γκριλιέρα

  • 4 φιλέτα απο γαλοπούλα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ελιές ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • 100 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ:

  • 1,5 κιλό μεγάλες πατάτες
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 100 γρ. τυρί Arla Mozzarella
  • 200 ml γάλα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε καλά μια γκριλιέρα στο μάτι της κουζίνας και ψήνετε με λίγο λάδι τα φιλέτα και από τις δύο μεριές για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνετε. Πλένετε τις πατάτες και τις καθαρίζετε. Τις κόβετε σε ίσους κύβους και τις τοποθετείτε στην κατσαρόλα. Σκεπάζετε τις πατάτες με νερό και τις ρίχνετε μέσα το αλάτι. Τις βράζετε και μετά από περίπου 30 λεπτά με ένα μικρό μαχαίρι διαπιστώνετε εάν έχουν βράσει όσο πρέπει (πρέπει να είναι πολύ τρυφερές). Στραγγίζετε τις πατάτες για να φύγει η υγρασία από το βράσιμο. Ξανά τοποθετήστε τις πατάτες στην κατσαρόλα, ρίχνοντας το βούτυρο Lurpak και λίγο γάλα. Με ένα πρες πουρέ αρχίζετε να πιέζετε τις πατάτες και σταδιακά ρίχνετε και το υπόλοιπο γάλα. Όταν ο πουρές είναι έτοιμος και το μίγμα είναι λείο, πασπαλίζετε τον πουρέ με το τυρί Finello και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε τον πουρέ στη μέση του πιάτου, κόβετε τα φιλέτα γαλοπούλας σε μικρά κομμάτια και περιχύνετε με τη σάλτσα τομάτας, την οποία έχετε ζεστάνει σε ένα κατσαρολάκι. Τέλος, προσθέτετε τις ελιές και την κάππαρη για να δώσουν στο πιάτο μια μεσογειακή γεύση. Από τον Σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου