Φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

Φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

προετοιµασία: 10 λεπτά, µαγείρεµα: 20 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

προετοιµασία: 10 λεπτά, µαγείρεµα: 20 λεπτά

  • 2 φιλέτα απο στήθος κοτόπουλου
  • 1 πακέτο πένες
  • 4 μεγάλες λεπτές φέτες γραβιέρα Δανίας "Arla"
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα Δανίας "Arla"
  • 4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε καλά ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. 2. Χωρίζετε το κάθε φιλέτο σε δύο λεπτά κοµµάτια και το αλατοπιπερώνετε και από τις δύο πλευρές. 3. Τοποθετείτε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι και τα αφήνετε να ψηθούν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. 4. Βάζετε από µια λεπτή φέτα Arla Γραβιέρα από τη ∆ανία σε κάθε φιλέτο και τα µεταφέρετε στο φούρνο να ψηθούν για 5 λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί. 5. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα βάζετε νερό µε αλάτι χοντρό να βράσει. 6. Ρίχνετε τις πένες και τις βράζετε ώσπου να γίνουν al dente. 7. Σουρώνετε τις πένες, τις τοποθετείτε σε βαθιά λεκάνη και τις ραντίζετε µε το ελαιόλαδο. 8. Προσθέτε τον ψιλοκοµµένο µαϊντανό, την ντοµάτα και την τριµµένη Arla Γραβιέρα από τη ∆ανία. 9. Σερβίρετε τις πένες σε βαθιά πιάτα και τοποθετείτε σε κάθε πιάτο από ένα ψητό φιλέτο µε γραβιέρα, κοµµένο σε κοµµάτια. Από τον Σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου