Φιλετίνια από µπούτι κοτόπουλου

Φιλετίνια από µπούτι κοτόπουλου

Προετοιµασία: 20 λεπτά Μαγείρεµα κοτόπουλου: 10 λεπτά Ψήσιµο πατατών: 45-50 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Φιλετίνια από µπούτι κοτόπουλου

Προετοιµασία: 20 λεπτά Μαγείρεµα κοτόπουλου: 10 λεπτά Ψήσιµο πατατών: 45-50 λεπτά

  • 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
  • 2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 800 γρ. μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 700 γρ. φιλέτο απο μπούτι κοτόπουλου
  • 6 κουταλιές σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση

1. Προθερµαίνετε το φούρνο στον αέρα, στους 180ο C. 2. Μόλις ο φούρνος ζεσταθεί, βάζετε σε ένα ταψάκι τις πατάτες, τις οποίες έχετε πλύνει καλά και τις έχετε αφήσει να στεγνώσουν. 3. Προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak, τις πασπαλίζετε µε αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι και τις αφήνετε να ψηθούν στο φούρνο για 45-50 λεπτά. 4. Κατά τη διάρκεια του ψησίµατος, τις ανακατεύετε δύο τρεις φορές ώστε να ψηθούν οµοιόµορφα. 5. Σε µια επιφάνεια κοπής κόβετε το κοτόπουλο σε µικρά κοµµάτια και προσθέτετε λίγο φρεσκοτριµµένο πιπέρι. 6. Ζεσταίνετε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι (γκριλιέρα) και ρίχνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. 7. Μόλις ζεσταθεί, βάζετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να ψηθεί και να πάρει χρώµα από τις δύο πλευρές. Μόλις αρχίσει να ψήνεται, σβήνετε µε τη σάλτσα σόγιας και προσθέτετε το ψιλοκοµµένο κρεµµυδάκι. 8. Χαµηλώνετε τη φωτιά και µαγειρεύετε ακόµη 2-3 λεπτά (ανάλογα µε το πόσο µεγάλα ή µικρά έχετε κόψει τα κοµµάτια του κοτόπουλου). 9. Σερβίρετε το κοτόπουλο µε τη σάλτσα σόγιας και το φρέσκο κρεµµυδάκι µαζί µε τις πατάτες µέσα στο ραβδωτό τηγάνι, ή σε µια λευκή µεγάλη πιατέλα. Από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου