Σαλάτα με καραμελωμένα αχλάδια

Σαλάτα με καραμελωμένα αχλάδια

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Σαλάτα με καραμελωμένα αχλάδια

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 3 κουταλιές λευκό ξύδι
  • 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
  • 2 αχλάδια όχι πολύ ώριμα
  • 100 γραμμάρια καρύδια ψίχα
  • 160 γρ. Castello Danablu
  • 200 γρ. ρόκα

Για τη σάλτσα:

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 25 ml ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για την σάλτσα ανακατεύετε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μικρό μπολ. Καθαρίζετε τα αχλάδια με ένα μικρό μαχαίρι και τα κόβετε σε οχτώ κομμάτια το καθένα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε το βούτυρο, το ξίδι και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα κομμάτια από τα αχλάδια στο τηγάνι και τα καρύδια και τα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι τα αχλάδια να πάρουν ένα καφετί χρώμα και να μαλακώσουν. Πλένετε καλά την ρόκα και την αφήνετε να στραγγίσει τα νερά της. Σε ένα πιάτο τοποθετείτε την φρεσκοπλυμένη ρόκα και από πάνω προσθέτετε τα αχλάδια και τα καρύδια. Προσθέτετε το μπλε τυρί λίγο πριν σερβίρετε. Περιχύνετε την σαλάτα με την σάλτσα που έχετε φτιάξει