Σαλάτα με κους κους

Σαλάτα με κους κους

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Σαλάτα με κους κους

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

  • 250 γρ. κους κους
  • 350 ml νερό βραστό
  • 20 μικρά τοματίνια
  • 200 γραμμάρια τρυφερό σπανάκι πλυμένο
  • 100 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
  • 8 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το κους κους και περιχύνετε το βραστό νερό και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. 2. Αφήνετε το κους κους μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό και στην συνέχεια να κρυώσει. 3. Κόβετε τα τοματίνια στα τέσσερα κομμάτια με ένα μικρό μαχαίρι και στην συνέχεια το σπανάκι σε μικρά κομμάτια με το χέρι σας. 4. Προσθέτετε μέσα στο μπολ με το κρύο κους κους τα κομμένα λαχανικά και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι το μοσχοκάρυδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 5. Ανακατεύετε καλά και τελευταία στιγμή προσθέτετε την τριμμένη mozzarella και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα.

Συμβουλές

Η παραπάνω συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο Εύκολες Συνταγές για Σαλάτες του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2010 απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός