Γαρίδες μαριναρισμένες σε σουβλάκι

Γαρίδες μαριναρισμένες σε σουβλάκι

Χρόνος μαριναρίσματος :1 ώρα Χρόνος ψησίματος: 4 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Γαρίδες μαριναρισμένες σε σουβλάκι

Χρόνος μαριναρίσματος :1 ώρα Χρόνος ψησίματος: 4 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

  • 24 γαρίδες μεσαίου μεγέθους καθαρισμένες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό απο 2 λεμόνια
  • σκόνη σκόρδο
  • ρίγανη
  • 1 κουταλιά μέλι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 8 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος Arla

Εκτέλεση

Αφού έχετε καθαρίσει καλά τις γαρίδες παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε καλά το χυμό λεμονιού μαζί με το μέλι και στην συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο το σκόρδο και την ρίγανη. Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι καθώς και τις καθαρισμένες γαρίδες και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ολόκληρη ώρα. Αφού περάσει η μια ώρα βγάζετε τις γαρίδες από το μπολ και τις στραγγίζετε καλά. Τις περνάτε στα ξύλινα σουβλάκια (3 σε κάθε καλαμάκι και δύο καλαμάκια κατά άτομο) και βάζετε και από 2 φέτες λεμόνι. Τις ψήνετε σε ένα ραβδωτό τηγάνι και από τις δύο μεριές. Όταν είναι έτοιμες αφαιρείτε τα καλαμάκια από το τηγάνι και σβήνετε με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε έτσι ώστε να πάρει όλη την γεύση και σερβίρετε τα καλαμάκια περιχύνοντας τα με την κρέμα από το τηγάνι και τις σερβίρετε σαν πρώτο πιάτο. Εάν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε με μια πράσινη δροσερή σαλάτα.

Συμβουλές

Όταν ψήνετε σουβλάκια καλό είναι τα καλαμάκια τα ξύλινα να τα βουτάτε πριν για λίγη ώρα στο νερό έτσι ώστε να μην μαυρίζουν εύκολα κατά την διάρκεια του ψησίματος.