Πικάντικες πέστροφες σε αλουμινόχαρτο

Πικάντικες πέστροφες σε αλουμινόχαρτο

Χρόνος ψησίματος: Περίπου 30 λεπτά στους 225°C
Rating (0 votes)

My rating

Πικάντικες πέστροφες σε αλουμινόχαρτο

Χρόνος ψησίματος: Περίπου 30 λεπτά στους 225°C

Πικάντικο Βούτυρο:

  • πικάντικο βούτυρο
  • 75 γρ. Lurpak Soft αλατισμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα απο λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα απο φρέσκο βασιλικό

Πέστροφες:

  • 4 πέστροφες (περίπου 250 γρ. η κάθε μία)
  • του γλυκού αλάτι

Σος λεμονιού:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο στυμμένο χυμό λεμονιού
  • του γλυκού αλάτι
  • φρέσκο αλεσμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό

Σαλάτα Σπανάκι:

  • 150 γραμμάρια χοντροκομμένα φύλλα φρέσκο σπανάκι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι (περίπου 75 γρ.)

Συνοδευτικό:

  • 1 κιλό πατάτες

Εκτέλεση

Πικάντικο βούτυρο: Ανακατέψτε το Lurpak Soft, την τριμμένη φλούδα λεμονιού και το βασιλικό σε ένα μπολ. Πέστροφες: Κόψτε το κεφάλι, την ουρά και τα πτερύγια της πέστροφας και ξεπλύνετε καλά το ψάρι. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού πικάντικο βούτυρο σε κάθε πέστροφα. Τοποθετήστε κάθε πέστροφα σε αλουμινόχαρτο (περίπου 30 x 40 εκ) και πασπαλίστε με αλάτι. Διπλώστε προσεκτικά το αλουμίνιο γύρω από το ψάρι για να αποφύγετε την διαφυγή των υγρών. Τοποθετήστε τις πέστροφες σε πυρίμαχο σκεύος και βράστε τις στην μεσαία σχάρα του φούρνου. Τοποθετήστε το υπόλοιπο πικάντικο βούτυρο σε ένα μπολ και βάλτε το καλυμμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σος λεμονιού: Χτυπήστε τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε σταδιακά το λάδι, ανακατεύοντας. Προσθέστε το νερό ανακατεύοντας. Σαλάτα σπανάκι: Απλώστε το σπανάκι σε έναν δίσκο και πασπαλίστε με το κρεμμύδι. Περιχύστε με τη σος προτού σερβίρετε.