Το πρωινό του φοιτητή

Το πρωινό του φοιτητή

Rating (0 votes)

My rating

Το πρωινό του φοιτητή

Συνταγή για 1 άτομο

Πρωινό (θερμίδες: 520)

  • 1 φλιτζάνι καφέ
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 Ομελέτα με λαχανικά και τυρί Arla Delite Active 5%
  • 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης

Δεκατιανό (Θερμίδες: 130)

  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 Ομελέτα με λαχανικά και τυρί Arla Delite Active 5%
  • 2 ντομάτας κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 4 αυγά
  • 50 γραμμάρια καλαμπόκι
  • 100 γραμμάρια αρακά
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 8 φέτες Arla Delite Active 5%
  • αλάτι
  • 1 φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • γάλα
  • 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση

Πλένετε καλά και κόβετε τις τομάτες σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε λίγο νερό με αλάτι. Μόλις βράσει το νερό ρίχνετε τον αρακά για 3-5 λεπτά και το καλαμπόκι μαζί. Στραγγίζετε περιχύνοντας τα με κρύο νερό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε λίγο βούτυρο και αφήνετε να ζεσταθεί . Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με ελάχιστο γάλα και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνετε τα αυγά στο τηγάνι και αφήνετε την ομελέτα να ψηθεί. Όταν η ομελέτα είναι μισοψημένη προσθέτετε από πάνω τον αρακά το καλαμπόκι και τις ψιλοκομμένες τομάτες τις πιπεριές και τις φέτες του τυριού κομμένες σε μικρά κομματάκια. Σερβίρετε σε ένα μεγάλο πιάτο, πασπαλίζοντας την ομελέτα με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο.

Συμβουλές

Ο λόγος για τον οποίο περιχύνουμε τον αρακά με κρύο νερό είναι για να διατηρήσει το έντονο πράσινο χρώμα του.