Ριζότο με σάλτσα πέσ�ο

Ριζότο με σάλτσα πέστο

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά. Χρόνος ψησίματος: 17 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Ριζότο με σάλτσα πέστο

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά. Χρόνος ψησίματος: 17 λεπτά

  • 400 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 4 κουταλιές βούτυρο Lurpak
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κύβοι λαχανικών διαλυμένοι σε 900 ml καυτό νερό
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 60 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί (τριμμένο)
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 8 φύλλα ρόκα

Για τη σάλτσα πέστο:

  • 6 κλωνάρια βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 25 γρ. κουκουνάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε 900 ml νερό και προσθέτετε δύο κύβους λαχανικών. Πλένετε, στραγγίζετε και κόβετε τα φύλλα του βασιλικού. Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβετε πολύ λεπτές. Σε ένα μίξερ προσθέτετε όλα τα υλικά για το πέστο μαζί και τα 20 γραμμάρια Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η σάλτσα πέστο είναι έτοιμη. Ζεσταίνετε το βούτυρο Lurpak σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το οποίο προηγουμένως έχετε ψιλοκόψει. Το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί και ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Ρίχνετε σιγά σιγά με μία κουτάλα το κρασί και στη συνέχεια τον ζωμό λαχανικών. Κατόπιν, συνεχίζετε το βράσιμο ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Όταν το υγρό απορροφηθεί εντελώς το ριζότο είναι έτοιμο. Προσθέτετε έξι κουταλιές από τη σάλτσα πέστο, τις δύο ψιλοκομμένες τομάτες και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε το ριζότο, προσθέτοντας από πάνω τριμμένο Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί και μερικά φύλλα ρόκας.