Γλυκό ροδάκινο με μέλι

Γλυκό ροδάκινο με μέλι

Χρόνος ψησίματος: περίπου 20 λεπτά στους 175°C
Rating (0 votes)

My rating

Γλυκό ροδάκινο με μέλι

Χρόνος ψησίματος: περίπου 20 λεπτά στους 175°C

Φρούτο:

  • 4 ώριμα ροδάκινα ή νεκταρίνια
  • 5 κουταλιές σιρόπι απο μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Καραμελωμένο ψωμί:

  • 4 φέτες λευκό ψωμί (περίπου 1,5 εκ πάχος)
  • 25 γρ. ανάλατο βούτυρο Lurpak
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla (χτυπημένη μέχρι να γίνει σαντιγύ)

Εκτέλεση

Χαράζουμε ένα μικρό σταυρό στην κορυφή του κάθε ροδάκινου και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό. Βράζουμε τα ροδάκινα σκεπασμένα και σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για λίγο. Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα και τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψί. Σιρόπι μελιού Ανακατεύουμε το μέλι, το δεντρολίβανο και το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε με το σιρόπι τα ροδάκινα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος περιχύνουμε τα ροδάκινα με το σιρόπι 4-5 φορές. Καραμελωμένο ψωμί Με τη βοήθεια ενός μεγάλου ποτηριού κόβουμε 4 στρογγυλά κομμάτια ψίχας ψωμιού. Βουτυρώνουμε τις φέτες με το LURPAK και στις δύο πλευρές και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Τηγανίζουμε τις στρογγυλές φέτες σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, περίπου δύο λεπτά κάθε πλευρά. Σερβίρισμα: τοποθετούμε τις καραμελωμένες φέτες ψωμιού σε πιάτα και βάζουμε ένα ψημένο ροδάκινο πάνω σε κάθε μία. Περιχύνουμε με το σιρόπι μελιού και σερβίρουμε με την σαντιγύ σε ξεχωριστό μπολ.