Πίτσα με κοτόπουλο και Finello Mozzarella

Πίτσα με κοτόπουλο και Finello Mozzarella

για µια πίτσα (6-8 κοµµάτια)
Rating (0 votes)

My rating

Πίτσα με κοτόπουλο και Finello Mozzarella

για µια πίτσα (6-8 κοµµάτια)

  • 1 φιλέτο απο στήθος κοτόπουλου
  • 250 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4 γρ. αποξηραμένη μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 100 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. Arla Mozzarella
  • φύλλα απο φρέσκια ρόκα
  • 10 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα

Εκτέλεση

1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ψήνετε σε µέτρια φωτιά το φιλέτο του κοτόπουλου, το οποίο προηγουµένως έχετε αλατοπιπερώσει. 2. Μόλις ψηθεί, το κόβετε σε λεπτές φέτες µε ένα µαχαίρι κοπής. 3. Σε ένα µεγάλο µπολ αναµειγνύετε λίγο χλιαρό νερό µαζί µε τη µαγιά και τη ζάχαρη για να διαλυθούν. 4. Σε ένα άλλο µεγάλο µπολ κοσκινίζετε τα 250 γραµµάρια αλεύρι και προσθέτετε το θυµάρι και το αλάτι. 5. Κάνετε µια τρύπα στη µέση και ρίχνετε το διάλυµα της µαγιάς µε τη ζάχαρη. Προσθέτετε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ζυµώνετε το µείγµα έτσι ώστε να κολλά ελαφρώς στο χέρι. 6. Αν χρειαστεί ακόµη λίγο αλεύρι ή νερό, προσθέτετε έτσι ώστε η ζύµη να σφίξει και να γίνει µια µπάλα. Όταν η µπάλα είναι έτοιµη, την αφήνετε να ξεκουραστεί για 10-15 λεΩτά, καλυµµένη µε µια βρεγµένη πετσέτα. 7. Όταν περάσουν τα 15 λεπτά, τη µεταφέρετε πάνω σε έναν αλευρωµένο πάγκο και την πλάθετε ώσπου να γίνει ελαστική. 8. Την αφήνετε να ξεκουραστεί άλλα 5 λεπτά και την ανοίγετε σε ένα κοντό ταψάκι για πίτσες. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 230ο C. 9. Τοποθετείτε στη ζύµη της πίτσας τη σάλτσα ντοµάτας και την πασπαλίζετε µε την τριµµένη Arla Finello Mozzarella. 10. Προσθέτετε τις φέτες του κοτόπουλου και τα ντοµατίνια και ψήνετε την πίτσα στον προθερµασµένο φούρνο, για 10-12 λεπτά. (O χρόνος µπορεί να είναι λιγότερος ή περισσότερος ανάλογα µε το πάχος της ζύµης.) 11. Προτού σερβίρετε, προσθέτετε στην πίτσα σας τα φύλλα ρόκας. Από τον Σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου