Χυλοπίτες με κόκορα χωριάτικο κοκκινιστό

Χυλοπίτες με κόκορα χωριάτικο κοκκινιστό

Rating (0 votes)

My rating

Χυλοπίτες με κόκορα χωριάτικο κοκκινιστό

  • 1 κόκορα κομμένος σε μερίδες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές βούτυρο Lurpak
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 300ml ζωμό κοτόπουλου
  • 400 γρ. ντομάτας κονκασέ
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 50 γρ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • 400 γρ. Χυλοπίτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί για επίστρωση

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν για 1-2 λεπτά. Τοποθετείτε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ένα μπολ και την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο και το ελαιόλαδο. Θωρακίζετε τα κομμάτια του κόκορα καλά από όλες τις πλευρές, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε μέσα τα κρεμμύδια και το ζωμό κοτόπουλου, τις τομάτες κονκασέ, τη δάφνη, το μαϊντανό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά με μία κουτάλα, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί ο κόκορας. Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε ½ λίτρο βραστό νερό στην κατσαρόλα και προσθέτετε τις χυλοπίτες. Ανακατεύετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και συμπληρώνετε υγρά αν χρειάζεται για να βράσουν οι χυλοπίτες. Μόλις οι χυλοπίτες είναι έτοιμες, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα και πασπαλίζετε με σκληρό τυρί Arla.