Πέννες με σπανάκι και κουκουνάρι

Πέννες με σπανάκι και κουκουνάρι

30
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/----1234567891011121314151617181920212223242526/

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά.
  • Βράζετε 500 γραμμάρια πέννες για 9-10 λεπτά και όταν είναι al dente τα σουρώνετε και τα κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε τις 1 κουταλιά βούτυρο Lurpak και σοτάρετε 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια μαζί με 600 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο.
  • Με μία κουτάλα ανακατεύετε καλά μέχρι το σπανάκι να μαραθεί και να χωρέσει όλο μέσα στο τηγάνι.
  • Όταν το σπανάκι μαραθεί προσθέτετε 4 κουταλιές καβουρδισμένο κουκουνάρι, τις πέννες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνετε με 100 ml λευκό κρασί.
  • Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε άλλη 1 κουταλιά βούτυρο Lurpak και 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μυρώνι, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και σερβίρετε.

Υλικά

Πένες
500 γρ.
Σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο (τρυφερά φύλλα)
600 γραμμάρια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές
Της σούπας κουκουνάρι
4 κουταλιές
Λευκό κρασί
100 ml
Αλάτι
Πιπέρι