Μπακαλιαροπιτάκια σε ρολάκι με μυρωδικά

Μπακαλιαροπιτάκια σε ρολάκι με μυρωδικά

Rating (0 votes)

My rating

Μπακαλιαροπιτάκια σε ρολάκι με μυρωδικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο
  • 150 γραμμάρια βούτυρο LURPAK λιωμένο
  • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές Καυκαλήθρα ψιλοκομμένη
  • σκόρδο ψιλοκομμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα έχετε ξαρμυρίσει το φιλέτο του μπακαλιάρου αλλάζοντας το νερό του κάθε 4-5 ώρες. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τον μπακαλιάρο σε μπαστουνάκια 7-8 εκατοστών. Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τον μαϊντανό, το μυρώνι, τον κόλιανδρο και την καυκαλήθρα μαζί με το σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε. Βυθίζετε τις μπουκιές του μπακαλιάρου στο λιωμένο βούτυρο και τις πανάρετε στο μείγμα των μυρωδικών καλά από όλες τις πλευρές. Τοποθετείτε τις παναρισμένες μπουκιές μπακαλιάρου σε ένα πιάτο. Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε ένα καθαρό πάγκο και τα κόβετε σε τρία κομμάτια οριζοντίως. Για κάθε ρολάκι υπολογίζετε 2-3 φύλλα κρούστας, με ένα πινέλο βουτυρώνετε με το λιωμένο βούτυρο Lurpak το κάθε ένα ξεχωριστά και τοποθετείτε πάνω ένα μπαστουνάκι και τυλίγετε σε ρολάκι. Τοποθετείτε τα ρολάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 11-13 λεπτά.