Μπακαλιαροπιτάκια σε ρολάκι με μυρωδικά

Μπακαλιαροπιτάκια σε ρολάκι με μυρωδικά

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/----1234567891011121314151617181920212223/

Εκτέλεση

  • Από την προηγούμενη μέρα έχετε ξαρμυρίσει το φιλέτο του μπακαλιάρου αλλάζοντας το νερό του κάθε 4-5 ώρες.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τον μπακαλιάρο σε μπαστουνάκια 7-8 εκατοστών.
  • Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τον μαϊντανό, το μυρώνι, τον κόλιανδρο και την καυκαλήθρα μαζί με το σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
  • Βυθίζετε τις μπουκιές του μπακαλιάρου στο λιωμένο βούτυρο και τις πανάρετε στο μείγμα των μυρωδικών καλά από όλες τις πλευρές.
  • Τοποθετείτε τις παναρισμένες μπουκιές μπακαλιάρου σε ένα πιάτο. Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε ένα καθαρό πάγκο και τα κόβετε σε τρία κομμάτια οριζοντίως.
  • Για κάθε ρολάκι υπολογίζετε 2-3 φύλλα κρούστας, με ένα πινέλο βουτυρώνετε με το λιωμένο βούτυρο Lurpak το κάθε ένα ξεχωριστά και τοποθετείτε πάνω ένα μπαστουνάκι και τυλίγετε σε ρολάκι.
  • Τοποθετείτε τα ρολάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C κελσίου για 11-13 λεπτά.

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο
Βούτυρο LURPAK λιωμένο
150 γραμμάρια
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές Καυκαλήθρα ψιλοκομμένη
Σκόρδο ψιλοκομμένη
σκελίδες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι