Τάρτα με κολοκύθια και καλαμπόκι

Τάρτα με κολοκύθια και καλαμπόκι

Rating (0 votes)

My rating

Τάρτα με κολοκύθια και καλαμπόκι

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 125 γραμμάρια βούτυρο LURPAK
  • 1 κροκός μεσαίου αυγού

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 4 κολοκυθάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο LURPAK
  • 200 γραμμάρια καλαμπόκι
  • 100 γρ. Regato Arla
  • 100 γρ. Arla Mozzarella
  • 125 ml γάλα
  • 125 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 1 κρόκος αυγού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για την ζύμη κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και τον κρόκο του αβγού στο μπολ του μίξερ. Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό μαζί με το βούτυρο Lurpak κομμένο σε κομμάτια. Όταν η ζύμη αρχίζει να μοιάζει με ψίχουλα ρίχνετε το κρύο νερό και χτυπάτε για 1-2 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε το περιεχόμενο του μπολ σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη. Τυλίγετε την ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ανοίγετε την ζύμη με έναν πλάστη σε καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια. Τοποθετείτε την ζύμη στην ταρτιέρα προσεχτικά και την στρώνετε καλά έτσι ώστε να μην έχει μείνει αέρας ανάμεσα στην ζύμη και την ταρτιέρα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220Ο C για 10 λεπτά τοποθετώντας μια λαδόκολλα με φασόλια για βάρος. Όταν περάσουν τα 10 λεπτά την αποσύρετε από τον φούρνο και αφαιρείτε την λαδόκολλά με τα φασόλια. Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο Lurpak. Σοτάρετε τα κολοκυθάκια με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το καλαμπόκι, τα τυριά της Arla, το regatto και την μοτσαρέλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε το μείγμα με τα λαχανικά και τα τυριά στην τάρτα. Σε ένα μπολ προσθέτετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος Arla, το αβγό και τον κρόκο προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε το μείγμα μέσα στην τάρτα. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο για 22-25 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Όταν η τάρτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε λίγο πριν την ξεφορμάρετε.