Πασταφλώρα με μαρμελάδα απο βατόμουρο

Πασταφλώρα με μαρμελάδα απο βατόμουρο

Rating (0 votes)

My rating

Πασταφλώρα με μαρμελάδα απο βατόμουρο

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. λευκά αμύγδαλα σκόνη
  • 2 μέτρια αυγά
  • 250 γραμμάρια βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. νερό
  • 150 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, εκτός της μαρμελάδας και τα ανακατεύουμε με το φτερό έτσι ώστε να έχουμε ένα ομογενοποιημένο ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη για ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί και σε ένα τετράγωνο τσέρκι 25Χ25 εκ. απλώνουμε το ζυμάρι σε πάχος 1εκ. Πάνω από αυτό απλώνουμε τη μαρμελάδα βατόμουρο και αφήνουμε 1 εκ. περιφερειακά χωρίς μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μπαστούνια τα οποία τα τοποθετούμε οριζόντια και κάθετα πάνω από τη μαρμελάδα και περιφερειακά. Ψήνουμε στους 160ο C για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια.