Πασταφλώρα με μαρμελάδα απο βατόμουρο

Πασταφλώρα με μαρμελάδα απο βατόμουρο

https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/----123456789101112131415161718192021/

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, εκτός της μαρμελάδας και τα ανακατεύουμε με το φτερό έτσι ώστε να έχουμε ένα ομογενοποιημένο ζυμάρι.
  • Αφήνουμε τη ζύμη για ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί και σε ένα τετράγωνο τσέρκι 25Χ25 εκ. απλώνουμε το ζυμάρι σε πάχος 1εκ.
  • Πάνω από αυτό απλώνουμε τη μαρμελάδα βατόμουρο και αφήνουμε 1 εκ. περιφερειακά χωρίς μαρμελάδα.
  • Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μπαστούνια τα οποία τα τοποθετούμε οριζόντια και κάθετα πάνω από τη μαρμελάδα και περιφερειακά.
  • Ψήνουμε στους 160ο C για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια.

Υλικά

Αλεύρι
300 γρ.
Ζάχαρη άχνη
300 γρ.
Λευκά αμύγδαλα σκόνη
300 γρ.
2 μέτρια αυγά
Βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια
Αλάτι
1 πρέζα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γρ. νερό
Μαρμελάδα βατόμουρα
150 γρ.