Λειριά με ζαμπόν και αρακά

Λειριά με ζαμπόν και αρακά

Rating (0 votes)

My rating

Λειριά με ζαμπόν και αρακά

  • 500 γρ. λειριά
  • 200 γραμμάρια αρακά βρασμένο
  • 16 φέτες ζαμπόν
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σφηνάκια λευκό κρασί
  • 60 γραμμάρια βούτυρο LURPAK
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φλοίδες απο παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σας για 9-10 λεπτά και στην συνέχεια τα σουρώνετε. Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε με ένα μαχαίρι τις φέτες του ζαμπόν σε λεπτές λωρίδες. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσατε τα λειριά προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτετε το κρεμμύδι που έχετε ψιλοκόψει καθώς και το κομμένο ζαμπόν και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό. Στην συνέχεια σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί στο μισό. Προσθέτετε τον αρακά και τα βρασμένα ζυμαρικά, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις έχουν ζεσταθεί σερβίρετε πασπαλίζοντας την τελευταία στιγμή φλοίδες παρμεζάνας στα πιάτα.