Υγρό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι

Υγρό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά, χρόνος ψησίματος 60 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Υγρό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά, χρόνος ψησίματος 60 λεπτά

Συνταγή για 12 μερίδες

  • 400 γρ. αμύγδαλα σκόνη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
  • 250 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • κρέμα γάλακτος Arla για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο μικροκυμάτων. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με 200 γρ. από τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Ενώνουμε με το μείγμα της κουβερτούρας και προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου. Ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ με το σύρμα έως ότου γίνει μία σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μία πλαστική κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. και ύψους 5 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 1 ώρα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και σερβίρουμε.