Ράβδοι με βρώμη και μπανάνα

Ράβδοι με βρώμη και μπανάνα

Rating (0 votes)

My rating

Ράβδοι με βρώμη και μπανάνα

Συνταγή για 12 μερίδες

  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak Light
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια μέλι
  • 350 γρ. βρώμη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 μπανάνες πολτοποιημένες

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε την μπανάνα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο χαμηλό τσέρκι ή ταψάκι 20Χ20 εκ. περίπου και ύψους 2 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.