Σπανακόπιτα από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Σπανακόπιτα από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

Rating (3 votes)

My rating

Σπανακόπιτα από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. γραβιέρα Δανίας "Arla"
  • 120 γρ. τριμμένο Regato Arla
  • 1+1/2 κιλό σπανάκι ζεματισμένο
  • 6 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak
  • άνηθο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2 αυγά (+ 1 αβγό μόνο κρόκο)

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι και στην συνέχεια το ζεματίζετε. Όταν το σπανάκι ζεματιστεί το αφήνετε να στραγγίσει εντελώς τα νερά του. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο Lurpak. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε με δύο κουταλιές από το λιωμένο βούτυρο τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι μαζί με τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι και προσθέτετε τα δύο αυγά χτυπημένα, τα τυριά Arla Γραβιέρα και Arla Regato, και τον άνηθο και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε την γέμιση και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Λαδώνετε ένα μεγάλο στρογγυλό πυρέξ η ταψί Βάζετε 5 φύλλα κάτω τα οποία τα βουτυρώνετε με το λιωμένο βούτυρο Lurpak με ένα πινέλο ένα ένα και αδειάζετε την γέμιση. Από πάνω προσθέτετε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τα οποία τα περνάτε και αυτά με λίγο βούτυρο αλλά και με κρόκο αυγού ανακατεμένο με λίγο νερό το τελευταίο φύλλο από πάνω. Την χαράσσετε και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C μέχρι να ροδίσει. Από τον Σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου