Τορτελίνια µε ζαµπόν και αρακά

Τορτελίνια µε ζαµπόν και αρακά

προετοιµασία: 10 λεπτά, µαγείρεµα: 15 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Τορτελίνια µε ζαµπόν και αρακά

προετοιµασία: 10 λεπτά, µαγείρεµα: 15 λεπτά

  • 500 γρ. τορτελίνια
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 130 γραμμάρια αρακά βρασμένο
  • 12 φέτες ζαμπόν μπούτι
  • 90 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

1. Σε µια κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό βράζετε τα τορτελίνια και στη συνέχεια τα σουρώνετε και τα περιχύνετε µε κρύο νερό. 2. Όση ώρα βράζουν τα τορτελίνια, λιώνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο Lurpak. 3. Βάζετε στο τηγάνι τις φέτες του ζαµπόν, τις οποίες έχετε ψιλοκόψει, καθώς και τον αρακά, και τα µαγειρεύετε για 2-3 λεπτά. 4. Κατόπιν προσθέτετε τα βρασµένα τορτελίνια, αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι. 5. Αφού ανακατέψετε τα τορτελίνια απαλά µε µια κουτάλα, για να µη σπάσουν, τα σερβίρετε πασπαλίζοντάς τα µε την τριµµένη παρµεζάνα. Μια συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου