Ρολό χοιρινό με καραμελωμένα φρούτα

Ρολό χοιρινό με καραμελωμένα φρούτα

Rating (1 votes)

My rating

Ρολό χοιρινό με καραμελωμένα φρούτα

  • 100 γρ. φρέσκο βούτυρο Lurpak αλατισμένο
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 12 αχλάδια καθαρισμένα
  • 30 ξερά βερύκοκα
  • 30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. blue cheese Castello Danablu
  • 200 ml ζωμός βοδινού
  • 2 κιλά μπούτι χοιρινό
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ

Εκτέλεση

Πασπαλίζετε το χοιρινό με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκόρδο και αλείφετε με φρέσκο βούτυρο Lurpak. Έπειτα το τυλίγετε σφιχτά σε ρολό και το δένετε με σπάγκο μαγειρικής. Ζεσταίνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 50 γρ. βούτυρο Lurpak και ροδίζετε καλά το ρολό από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με κονιάκ. Πασπαλίζετε τα αχλάδια, τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα με ζάχαρη και τα μαγειρεύετε με το υπόλοιπο βούτυρο σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι σε σιγανή φωτιά για να καραμελώσουν. Βάζετε το ρολό με το ζουμί του και τα φρούτα σε ένα ταψί, το σκεπάζετε και το ψήνετε στους 165°C για 3 ώρες. Λίγο πριν ψηθεί, αλείφετε την επιφάνεια του ρολού με το ζουμί του και το αφήνετε χωρίς σκέπασμα ώστε να πάρει χρώμα. Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το blue cheese, καθώς και τον ζωμό βοδινού και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά. Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε την σάλτσα μαζί με το χοιρινό. Προαιρετικά πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συμβουλές

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαρονέφρι ή φιλέτο μοσχαρίσιο.