Καρυ�όπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Καρυδόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Rating (0 votes)

My rating

Καρυδόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄

Συνταγή για 12 μερίδες

  • 5 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 400 γραμμάρια τριμμένα καρύδια
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι:

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Υλικά για την κρέμα τυριού:

  • 300 γρ. τυρί κρέμα Arla Buko
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla (36% λιπαρά)

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για ν’ αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το βούτυρο Lurpak λιωμένο και στο τέλος τα καρύδια. Τοποθετούμε σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 24 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 60 λεπτά. . Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το ξυλάκι κανέλας. Αφαιρούμε την κανέλα και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό επάνω στη ζεστή καρυδόπιτα. Τη συνοδεύουμε με την κρέμα τυριού. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ: Χτυπάμε καλά το τυρί κρέμα “Arla Buko” με την κρέμα γάλακτος “Arla”. Απο τον Στέλιο Παρλιάρο