Ριγκατόνι με ψιλοκομμένες λιαστές τομάτες

Ριγκατόνι με ψιλοκομμένες λιαστές τομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών : 9-10 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Ριγκατόνι με ψιλοκομμένες λιαστές τομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών : 9-10 λεπτά

  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • 2 μελιτζάνες ψιλοκομμένες
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 20 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • μαυροδάφνη
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
  • 2 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 200 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό μαζί με μια χούφτα χοντρό αλάτι. Όταν το νερό πάρει βράσει ρίχνετε τα ριγκατόνι για 9-10 λεπτά να βράσουν και τα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι. Πλένετε και ψιλοκόβετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Στην κατσαρόλα που βράσατε τα σπαγγέτι προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτετε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες. Προσθέτετε και τις λιαστές τομάτες και σβήνετε με την μαυροδάφνη. Μόλις εξατμιστεί η μαυροδάφνη στο μισό χαμηλώνετε την φωτιά και προσθέτετε τις δύο κουταλιές βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα ριγκατόνι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά προσθέτοντας και το Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί. Σερβίρετε τα ριγκατόνι σε ένα βαθύ πιάτο.