Πίτσα με προσούτο και ρόκα

Πίτσα με προσούτο και ρόκα

Για μια πίτσα ( 6 – 8 κομμάτια ) Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
https://www.arlafoods.gr/recipes-in-greek/----1234/

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε λίγο χλιαρό νερό μαζί με την μαγιά και την ζάχαρη για να διαλυθούν.
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ κοσκινίζετε τα 250 γραμμάρια αλεύρι και προσθέτετε το θυμάρι και το αλάτι.
  • Κάνετε μια τρύπα στη μέση και ρίχνετε το διάλυμα της μαγιάς με την ζάχαρη Προσθέτετε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνετε το μείγμα με το χέρι έτσι ώστε να κολλά ελαφρά στο χέρι.
  • Αν χρειαστεί ακόμη λίγο αλεύρι η νερό προσθέτετε έτσι ώστε η ζύμη να σφίξει και να γίνει μια μπάλα. Όταν η μπάλα είναι έτοιμη την αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 με 15 λεπτά σκεπασμένη με μια βρεγμένη πετσέτα.
  • Όταν περάσουν τα 15 λεπτά την ακουμπάτε πάνω σε έναν αλευρωμένο πάγκο και την πλάθετε μέχρι να γίνει ελαστική.
  • Την αφήνετε να ξεκουραστεί άλλα 5 λεπτά και την ανοίγετε σε ένα κοντό ταψάκι για πίτσες.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 C βαθμούς.
  • Τοποθετείτε στη ζύμη της πίτσας την σάλτσα τομάτας και από πάνω πασπαλίζετε με την τριμμένη mozzarella.
  • Προσθέτετε τις φέτες του προσούτο και ψήνετε την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο.
  • Πριν σερβίρετε προσθέτετε στην πίτσα σας τα φρέσκα φύλλα ρόκας.

Υλικά

Αλεύρι μαλακό
250 γρ.
Αποξηραμένη μαγιά
4 γρ.
Ζάχαρη
1 πρέζα
Αλάτι
1 πρέζα
1 κουταλάκι θυμάρι
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές
Σάλτσα ντομάτας
150 γρ.
Arla Mozzarella
200 γρ.
16 λεπτοκομμένες φέτες προσούτο
Φρέσκα φύλλα ρόκα