Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και Regato

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και Regato

Rating (2 votes)

My rating

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και Regato

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 αυγά
  • 120 ml γάλα
  • 60 γρ. Lurpak
  • 120 γρ. Regato Arla τριμμένο
  • 120 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
  • 2 πρέζες αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ τοποθετείτε 3 αυγά, 120 γραμμάρια γάλα, 60 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου και με το σύρμα τα χτυπάτε σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτετε στο μίξερ κουταλιά-κουταλιά 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του στην ίδια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα. Προσθέτετε 2 πρέζες αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 120 γραμμάρια ρεγκάτο Arla τριμμένο και 120 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Τοποθετείτε το μείγμα σε μικρά φορμάκια για cupcakes και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 40-45 λεπτά. Ελέγχετε αν τα cupcakes είναι έτοιμα βυθίζοντας ένα μικρό μαχαίρι στο κέντρο τους και όταν το βγάλετε να είναι καθαρό. Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο.