Αγκινάρες α λα βινεγρέτ με Lurpak

Αγκινάρες α λα βινεγρέτ με Lurpak

Rating (0 votes)

My rating

Αγκινάρες α λα βινεγρέτ με Lurpak

Βινεγκρέτ:

  • αλατισμένο βούτυρο Lurpak
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • του γλυκού ξύδι απο λευκό κρασί
  • του γλυκου αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αγκινάρες:

  • 4 αγκινάρες
  • νερό
  • λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Βινεγκρέτ: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το Lurpak με τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε σκεπασμένο για ½ - 1 ώρα. Στη συνέχεια καρυκεύουμε. Αγκινάρες: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και βράζουμε τις φέτες λεμονιού με το αλάτι. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες. Κόβουμε την κορυφή από τις αγκινάρες (περίπου 2 – 3 εκ.) καθώς και τις άκρες από τα φύλλα και τις ξεπλένουμε καλά. Τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα με το βραστό νερό και τις βράζουμε σκεπασμένες σε χαμηλά φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να χαλαρώσουν τα φύλλα. Σερβίρισμα: Τοποθετούμε το Lurpak α λα βινεγκρέτ σε ένα πιατάκι και το σερβίρουμε μαζί με τις ζεστές αγκινάρες. Tip: Το Lurpak α λα βινεγκρέτ μπορεί να σερβιριστεί και με άλλα λαχανικά όπως σπαράγγια, μπρόκολο, πατάτες, παντζάρια καθώς και με ψάρια μαγειρεμένα στον ατμό.