Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και dressing με κρέμα βαλσάμικου φράουλα

Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και dressing με κρέμα βαλσάμικου φράουλα

Μια συνταγή του chef Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή "Chef Στον Αέρα"
Rating (0 votes)

My rating

Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και dressing με κρέμα βαλσάμικου φράουλα

Μια συνταγή του chef Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή "Chef Στον Αέρα"

  • 1 φιλέτο κοτόπουλου
  • 1 σαλάτα πράσινη
  • 1 σαλάτα κόκκινη (λόλα)
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 20 ντοματίνια
  • 150 γρ. τυρί Arla Havarti
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο Lurpak
  • αλάτι και πιπέρι

Για το dressing

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 35 ml κρέμα βαλσάμικο με φράουλα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Kόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά φιλετάκια. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Πλένουμε καλά με άφθονο τρεχούμενο νερό όλα τα λαχανικά, την ρόκα, την πράσινη σαλάτα και την κόκκινη λόλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα σαλατικά και τα κόβουμε με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια, το τυρί και ανακατεύουμε.

Για το dressing:

Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα βαλσαμικού με φράουλα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα φιλετάκια στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.