Φιλέτο χοιρινό με γέμιση τυριού Arla Finello Μοτσαρέλλα

Φιλέτο χοιρινό με γέμιση τυριού Arla Finello Μοτσαρέλλα

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 35 λεπτά. Χρόνος ψησίματος: περίπου 30 λεπτά
Rating (0 votes)

My rating

Φιλέτο χοιρινό με γέμιση τυριού Arla Finello Μοτσαρέλλα

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 35 λεπτά. Χρόνος ψησίματος: περίπου 30 λεπτά

  • 2 μικρά φιλέτα χοιρινό 400 g, δίχως την πέτσα και τα νεύρα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μυρωδικά αποξηραμένα
  • 200 γρ. τυρί Arla Mozzarella
  • του γλυκου αλάτι
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα σε σκόνη, καυτερή
  • 3 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο Lurpak ανάλατο
  • 1 γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας τηγανητά κρεμμύδι ξερά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζωμός κόκκους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού corn flour
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C (180˚C σε φούρνο με γκριλ). Κόψτε τα φιλέτα χοιρινού κατά μήκος δημιουργώντας πουγκιά για γέμισμα. Ανακατέψτε τα μυρωδικά με το μισό τυρί Arla Finello Μοτσαρέλλα, γεμίστε με το μείγμα τα φιλέτα χοιρινού και κλείστε τα με τα ξύλινα σουβλάκια, προσθέτοντας από επάνω αλάτι και πάπρικα. Αλευρώστε το κρέας και τσιγαρίστε το ελαφρώς με βούτυρο Lurpak από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει σε τηγάνι κατάλληλο για το φούρνο. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατέψτε 250 ml νερό, το γιαούρτι, τα τηγανιτά κρεμμύδια, τον ζωμό σε κόκκους και το corn flour και περιχύστε. Τοποθετήστε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και μαγειρέψτε τα φιλέτα για 20 λεπτά περίπου. Πασπαλίστε τα φιλέτα με το υπόλοιπο τυρί Finello Mozzarella και αφήστε τα να ροδίσουν για άλλα 10 λεπτά περίπου στην ίδια θερμοκρασία. Προτού σερβίρετε, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με σπειρωτό ρύζι και σαλάτα ρόκας με σος βαλσάμικο.