Τάρτα με ξερά σύκα και Arla γραβιέρα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Τάρτα με ξερά σύκα και Arla γραβιέρα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Rating (0 votes)

My rating

Τάρτα με ξερά σύκα και Arla γραβιέρα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά για τη ζύμη:

  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak απο το ψυγείο
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. νερό κρύο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Υλικά για τη γέμιση:

  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά “Arla”
  • 230 γρ. γραβιέρα Δανίας "Arla" τριμμένη
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 230 γρ. ξερά σύκα
  • κουταλιά του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε το βούτυρο Lurpak σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πολύ καλά. Είναι προτιμότερο να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα βράδυ και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο σε μία φόρμα τάρτας διαμέτρου 22 εκ.. Σε ένα μπoλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και τη γραβιέρα Arla. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος Arla, τα σύκα και την κανέλλα. Γεμίζουμε την τάρτα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC. Χρόνος προετοιμασίας: 40΄ Μερίδες: 8 - 10'