Λιγκουίνι με σπανάκι, σκόρδο και γαρίδες

Λιγκουίνι με σπανάκι, σκόρδο και γαρίδες

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef Στον Αέρα
Rating (1 votes)

My rating

Λιγκουίνι με σπανάκι, σκόρδο και γαρίδες

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή Chef Στον Αέρα

  • 500 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι
  • 400 γρ. σπανάκι
  • 16 γαρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 80 ml Arla κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. Αυθεντικό Regato Arla
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Lurpak
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό, για 10-11 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό. Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, τύπου γουόκ, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο και μία κουταλιά βούτυρο. Σωτάρουμε τις γαρίδες, για 1-2 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και όταν είναι έτοιμες τις αποσύρουμε από το τηγάνι. Ξαναβάζουμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σωτάρουμε τη μισή ποσότητα από το σπανάκι και το αρωματίζουμε με μία σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το υπόλοιπο σπανάκι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τις γαρίδες, την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο regato και ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει μία βράση και δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε τα λιγκουίνι με το σπανάκι και τις γαρίδες και πασπαλίζουμε από πάνω με το καβουρδισμένο σουσάμι.