Ψητές ντομάτες με τυριά και μυρωδικά

Ψητές ντομάτες με τυριά και μυρωδικά

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή CHEF Στον Αέρα
Rating (0 votes)

My rating

Ψητές ντομάτες με τυριά και μυρωδικά

Μια συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου απο την εκπομπή CHEF Στον Αέρα

  • 9 μεγάλες ντομάτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε κόκκους, σπασμένο
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας μυρώνι
  • 100 γρ. Arla Το Αυθεντικό Δανέζικο Σκληρό Τυρί
  • 100 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
  • 100 γρ. Arla Mozzarella
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Κόβουμε τις ντομάτες, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα μυρώνια, τον μαιντανό και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε αλάτι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15-18 λεπτά. Βάζουμε σε ένα μπολ, το τριμμένο σκληρό τυρί Δανίας, το regato, τη mozzarella και ανακατεύουμε. Βγάζουμε τις ψημένες ντομάτες από το φούρνο και απλώνουμε από πάνω τα τυριά σε όλη την επιφάνεια. Τις ξαναψήνουμε στους 180 βαθμούς, για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν και να πάρουν χρώμα τα τυριά. Σερβίρουμε τις ψητές ντομάτες με τα τυριά και τα μυρωδικά και πασπαλίζουμε με πιπέρι.