Κοτόπουλο στον φούρνο με πιπεριές Φλωρίνης

Κοτόπουλο στον φούρνο με πιπεριές Φλωρίνης

Rating (0 votes)

My rating

Κοτόπουλο στον φούρνο με πιπεριές Φλωρίνης

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 5 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε φέτες
  • 5 φρέσκιες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε φέτες
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές βούτυρο Lurpak
  • 800 γρ. ντομάτας κονκασέ
  • 1 κουταλάκι Μπούκοβο
  • 500 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το κοτόπουλο, το τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα με 3 λίτρα αλατισμένο νερό. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζετε το κοτόπουλο για 20 λεπτά, ξαφρίζοντας το ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από την κατσαρόλα, κρατάτε τον ζωμό, και το κόβετε σε 4 κομμάτια. Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak. Σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα και προσθέτετε τις πιπεριές Φλωρίνης συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές είναι έτοιμα τα απλώνετε σε ένα ταψί και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak. Τοποθετείτε το κοτόπουλο και του δίνετε χρώμα καλά από όλες τις πλευρές και όταν είναι έτοιμο το βάζετε στο ταψί πάνω από τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Ξαναβάζετε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτυρο Lurpak. Ανακατεύετε το ρύζι καρολίνα μέχρι να απορροφήσει όλα τα λιπαρά και προσθέτετε την τομάτα κονκασέ, το μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε το ρύζι καρολίνα μαζί με την τομάτα στο ταψί γύρω από το κοτόπουλο, προσθέτετε 2 λίτρα από το νερό στο οποίο έβρασε το κοτόπουλο και το τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 30 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ρύζι και το κοτόπουλο.