Ριζότο με θαλασσινά, σαφράν και μοτσαρέλα

Ριζότο με θαλασσινά, σαφράν και μοτσαρέλα

Rating (0 votes)

My rating

Ριζότο με θαλασσινά, σαφράν και μοτσαρέλα

  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές βούτυρο LURPAK
  • 16 γαρίδες καθαρισμένες
  • 20 φρέσκα μύδια
  • 150 γραμμάρια μικρές αχιβάδες
  • 5 στήμονες ζαφορά (κρόκος Κοζάνης)
  • 500 ml λευκό κρασί
  • 800 ml ζωμός λαχανικών
  • 120 γρ. Arla Mozzarella
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και καθαρίζετε πολύ καλά με άφθονο νερό τα μύδια και τις μικρές αχιβάδες. Σε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο Lurpak και 2 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνετε το ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύετε με μία κουτάλα μέχρι να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα μύδια, τις αχιβάδες και σβήνετε με τα 300 ml λευκό κρασί. Στην συνέχεια χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 8 λεπτά περίπου, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και οι αχιβάδες και αποσύρετε από την φωτιά. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και βούτυρο Lurpak να λιώσει. Μόλις ζεσταθούν σοτάρετε το άλλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και όταν μαραθεί προσθέτετε το αρμπόριο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα λιπαρά στοιχεία. Στη συνέχεια σβήνετε με το υπόλοιπο κρασί και μόλις το απορροφήσει ρίχνετε 200 ml από τον ζωμό που έχουν αχνιστεί τα μύδια και οι αχιβάδες και το σαφράν και χαμηλώνετε την φωτιά. Συνεχίζετε προσθέτοντας τον ζωμό λαχανικών κουταλιά-κουταλιά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε τα μύδια, τις μικρές αχιβάδες, τις καθαρισμένες γαρίδες και την μοτσαρέλα Arla μαζί με την τελευταία κουταλιά ζωμού και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει το ριζότο. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν χρειάζεται. Σερβίρετε σε μεγάλα βαθιά ατομικά πιάτα.