Καρυδόπιτα με επικάλυψη κρέμας τυριού BUKO

Καρυδόπιτα με επικάλυψη κρέμας τυριού BUKO

Rating (0 votes)

My rating

Καρυδόπιτα με επικάλυψη κρέμας τυριού BUKO

  • 5 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. αλεύρι
  • 250 γραμμάρια βούτυρο LURPAK
  • 400 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 2 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 1000 γρ. ζάχαρη
  • 800 γρ. νερό
  • 100 γρ. γλυκόζη
  • 2 ξυλάκια κανέλα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

  • 400 γρ. τυρί κρέμα ARLA BUKO
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για ν’ αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και στο τέλος τα καρύδια. Τοποθετούμε σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 24 cm. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 60 λεπτά. . Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το ξυλάκι κανέλας. Αφαιρούμε την κανέλα και ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό επάνω στη ζεστή καρυδόπιτα. Τη συνοδεύουμε με την κρέμα τυριού. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ: Χτυπάμε καλά το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος .